Content
Marketer

Zou jij graag in de huid van een snel groeiend design brand willen kruipen? En heb jij een passie voor storytelling en interieur? Dan komen we graag met je in contact.

Als Content Marketeer bij POLSPOTTEN wordt je uitgedaagd om onze klanten te inspireren met jouw pakkende teksten over ons merk en interieurproducten.

Content marketeer (32 uur / fulltime)

Als Content Marketeer ben jij verantwoordelijk voor het schrijven van content voor de touchpoints in de customer journey, voor zowel onze zakelijke klanten als consumenten. Leidraad hiervoor is onze content kalender, waarin we bijhouden welke campagnes er staan gepland en welke content hiervoor nodig is. Hiernaast werk je aan structurele doorontwikkeling van content op de website, denk aan teksten voor landing pagina’s. Ook zorg je er voor dat content online komt door deze in onze CMS en andere content tooling te publiceren.

De omgeving waarin je komt te werken is heel dynamisch. POLSPOTTEN is sterk aan de weg aan het timmeren en heeft in het afgelopen jaar een nieuwe brand identity en website gelanceerd. Nu deze basis staat is het tijd om steeds meer klanten bereiken met ons gave merk en producten. Hierin speelt de Content Marketeer een belangrijke rol.

Je vertelt het verhaal achter het merk, onze historie, designers, ontwerpen, materialen, trends, en andere relevante invalshoeken. Zo weet jij POLSPOTTEN op hoogwaardige wijze te belichten en draag jij op deze manier bij aan het bereiken van onze omzet doelstellingen.

De Content Marketeer valt binnen de afdeling Marketing & Ecommerce en rapporteert aan de Head of Digital. Je werkt hierin nauw samen met de Marketing Manager en de Graphic Designer. 

Jouw verantwoordelijkheden?
 
 • Jouw belangrijkste verantwoordelijkheid is het schrijven van content voor e-mails, onze website (landing pagina’s, productpagina’s etc ), social posts, gave campagnes en andere uitingen. Je zorgt voor een tone-of-voice die past bij onze doelgroep aanspreekt en aansluit bij het merk POLSPOTTEN. Uitingen kunnen in het Engels en het Nederlands zijn.
 • Je maakt je onze content management tools eigen, zodat je zelfstandig landing pagina’s, blog posts, emails en social posts kunt publiceren.
 • Je draagt bij aan de invulling van de content kalender, door hierin zelf creatieve ideeën aan te dragen voor onderwerpen.
 • Je werkt data-gedreven: je evalueert uitingen op basis van vastgestelde KPI’s en klantfeedback en gaat aan de slag met de learnings.
 • Je past de basisprincipes van SEO toe in het schrijven van web teksten
 • Je redigeert teksten die door externen (bijv. vertaalbureau) zijn gemaakt.
 • Je volgt woontrends en andere relevante ontwikkelingen in de home deco branche op de voet, bijvoorbeeld via social media, blogs en podcasts. Je vertaalt deze door naar mooie nieuwe stories om te vertellen vanuit POLSPOTTEN.
 
Wie ben jij?

De ideale kandidaat is een ervaren Content Marketeer voor wie deze rol zijn/haar tweede of derde job is. Je hebt al eerder gewerkt voor een aansprekend premium brand waarbij jij een creatieve stempel hebt gedrukt op de marketing communicatie. 
Verder:
·        Je krijgt veel energie van bouwen aan een scale-up organisatie en hebt een hands-on mindset;
 • Je werkt zeer gestructureerd en kan prioriteiten stellen in het werk;
 •  Je hebt een creatieve geest maar kan ook commercieel denken;
 •  Het is een must om uitstekende kennis te hebben van de Nederlandse en Engelse taal, en jij weet je moeiteloos uit te drukken in beide talen;
 •  Je hebt een afgeronde Bachelor/Master opleiding in de richting van (Digital) Marketing of Communicatie;
 •  Je hebt ervaring met CMS, E-mail Marketing tooling, Google Analytics en voelt je goed thuis in Excel. Je kent de basis van HTML.
 
Wie zijn wij?
 
POLSPOTTEN is in ruim dertig jaar uitgegroeid van keramiekwinkel aan de Amsterdamse Herenstraat tot een internationaal toonaangevend interieurmerk. Onze studio ontwerpt onder meer accessoires, meubels, verlichting en tafelgoed. Ambacht en duurzaamheid staat voorop, verpakt in eigentijds design. Onze iconische interieuraccessoires worden wereldwijd verkocht in meer dan 65 landen bij uitsluitend toonaangevende concept stores, platformen en warenhuizen.
 
Wat krijg jij?
Een prachtige marketing rol bij een ambitieus, internationaal opererend bedrijf met een creatieve open werkplek in een enthousiast team. Je word hier uitgedaagd om te groeien en samen te bouwen aan een groter en beter POLSPOTTEN. 
De functie:
 • 32-40 uur per week, waarvan tenminste 2 dagen per week op kantoor
 • Start: zo snel mogelijk
Herken jij jezelf in het profiel en ben je enthousiast? Je kunt je motivatie en CV sturen naar POLSPOTTEN: careers@polspotten.nl. Voor inhoudelijke vragen kun je bellen met onze Head of Digital, Mariëlle Vaneman, 06-22803366