Freelance Marketing
Manager

Voor de periode eind maart - juli 2023 zijn wij op zoek naar een freelance Marketing Manager. Lees hier verder over deze rol!

De Marketing Manager richt zich op het verstevigen van POLSPOTTEN’s nieuwe brand identity en drijft de ambitieuze groeiagenda met onderscheidende en effectieve omnichannel marketing campagnes.

Vacature: freelance Marketing Manager

Versteviging van de nieuwe brand identity, verdere digitalisering en het implementeren van een omnichannel aanpak vormen de ingrediënten van de ambitieuze groeiagenda van POLSPOTTEN. Onze plannen voor 2023 zijn inmiddels in uitvoering, en wij zoeken een Marketing Manager die gedurende 4 maanden op deze rijdende trein wilt springen om er voor te zorgen dat onze plannen, samen met de rest van het Marketing en Ecommerce team, tot uitvoerig worden gebracht.

Je zorgt ervoor dat het merk POLSPOTTEN zich verder positioneert in de markt. Je bent altijd op zoek naar manieren om invulling te geven aan het merk, de (online) presence te vergroten, engagement te versterken en conversie te stuwen, en vertaalt deze moeiteloos door naar concrete plannen en campagnes. Je brengt alle touchpoints in kaart en stippelt de customer journeys uit. Door daar op het juiste moment de juiste content aan te koppelen, zorg je voor een effectieve marketing funnel.
De Marketing Manager valt binnen de afdeling Marketing & Ecommerce en rapporteert aan de Head of Digital. Je werkt nauw samen met de Campagne Manager, de Graphical Designer, Copywriters en andere externe bureaus en specialisten.
 
Jouw verantwoordelijkheden

 • Brand management: je vertaalt de gewenste positionering van POLSPOTTEN in de markt naar brand KPI’s. Vanuit deze brand KPI’s, ontwikkel en manage je de merk activatie campagnes voor Consumenten en Trade klanten, waarmee je het merk POLSPOTTEN nadrukkelijk positioneert en laat groeien.
 • Campagne management: je stuurt zowel earned als owned marketing campagnes aan, van concept tot executie. Hierin werk je samen met verschillende specialisten waarbij het je ambitie is om best-in class campagnes te ontwikkelen. Je draagt zorg voor een ‘learning loop’ waarbij je op basis van campagne resultaten evalueert en bijstuurt.
 • Product marketing: je draagt zorg voor een aanpak voor new product launches, en voor communicatie materialen om de producten te laden via de verschillende communicatie kanalen.
 • Partnership management: je identificeert en zet partnerships op met derden, zoals die met designers en influencers, in lijn met de merk- en commerciële doelstellingen van POLSPOTTEN.
 
Wie ben jij?
 
 • De ideale kandidaat is een ervaren, inspirerende marketing professional met een uitgesproken strategische en commerciële mindset.
 • Je krijgt veel energie van bouwen aan een scale-up organisatie en hierbinnen ook hands on bezig te zijn.
 • Je bent een communicatieve collega in de samenwerking met andere afdelingen. Je bent een verbinder met jouw flair en daadkrachtige karakter
 • Je bent een creatief met oog voor detail om klanten te inspireren en te raken met relevante content.
 • Je volgt digitale innovaties op de voet en weet deze door te vertalen naar kansen voor POLSPOTTEN.
 • Je brengt structuur aan in de werkzaamheden en bent in staat duidelijke prioriteiten te stellen binnen het Marketing domein.
 
Jouw ervaring

 • Je brengt minimaal 8 jaar ervaring mee in een brede Marketing rol
 • Je hebt ruime ervaring met het bouwen van luxury brands
 • Je bent bekend met omnichannel sales en online businessmodellen (B2B, B2C, Platformen zoals Salesforce of Shopify)
 • Je hebt eerder gewerkt met CRM platforms zoals Salesforce of Hubspot
 • Je hebt eerder gewerkt met bureaus en weet hoe je deze effectief aan kan sturen
 • Het is een must om uitstekende kennis te hebben van zowel de Nederlandse als Engelse taal
 • Je hebt een afgeronde Bachelor/Master opleiding op het gebied van Economie, Marketing of Bedrijfskunde
 
Wie zijn wij?
 
POLSPOTTEN is in ruim dertig jaar uitgegroeid van keramiekwinkel aan de Amsterdamse Herenstraat tot een internationaal toonaangevend interieurmerk. Onze studio ontwerpt onder meer accessoires, meubels, verlichting en tafelgoed. Ambacht en duurzaamheid staat voorop, verpakt in eigentijds design. Onze iconische interieuraccessoires worden wereldwijd verkocht in meer dan 65 landen bij uitsluitend toonaangevende concept stores, platformen en warenhuizen.
 
Wat wij bieden

Een prachtige job bij een ambitieus, internationaal opererend bedrijf met een creatieve open werkplek in een enthousiast team. Je wordt hier uitgedaagd om te groeien en samen te bouwen aan een groter en beter POLSPOTTEN. 
Voor jouw freelance inzet zullen wij je een marktconforme vergoeding bieden.

Reageren?
 
Herken jij jezelf in dit profiel en ben je enthousiast geworden? Graag horen wij dan van je. Je kunt je vragen, of je motivatie en CV sturen naar Mariëlle Vaneman, Head of Digital op careers@polspotten.nl.